Bevat Video: Video
Ankeiler: De schade bij Lunchroom Rico aan de Steenstraat in Arnhem is groot. In de nacht van maandag op dinsdag woedde een brand in de zaak.

- De schade bij Lunchroom Rico aan de Steenstraat in Arnhem is groot. In de nacht van maandag op dinsdag woedde een brand in de zaak. Een dag later is nog veel onduidelijk, maar brandstichting kan niet worden uitgesloten.

Kort na 03.30 uur werd de brand gemeld, waarna de hulpdiensten naar de Steenstraat reden. Agenten die daar als eerst arriveerden, deden een bluspoging. Toen de brandweer aankwam hebben zij de brand verder bestreden. Woningen boven de lunchzaak werden ontruimd. De lunchroom liep door het vuur flinke schade op.

Burgemeester Marcouch begrijpt dat omwonenden en andere ondernemers in de straat geschrokken zijn: "De brand in de Steenstraat is enorm heftig voor de buurt. Ik ben blij met de goede inzet van de brandweer en de politie. Het is goed dat de politie nu onderzoek doet naar het ontstaan van de brand."

Er is nog veel onduidelijk over wat er precies gebeurd is. Toch hebben omwonenden en andere ondernemers uit de straat wel ideeën, zo blijkt uit dit verslag:

Politie zoekt getuigen

Omdat brandstichting niet kan worden uitgesloten, verricht de politie onderzoek. Er wordt gekeken naar camerabeelden en de politie praat met mogelijke getuigen. Mensen die in de nacht van de brand iets hebben gezien of gehoord, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel