Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Kinderboerderij Hoeve Heidestein heeft haar deuren weer geopend. Na een periode van renovatie kan de boerderij eindelijk weer bezoek ontvangen.

- Kinderboerderij Hoeve Heidestein heeft haar deuren weer geopend. Na een periode van renovatie kan de boerderij eindelijk weer bezoek ontvangen. Een aantal maanden geleden was er nog sprake van een sluiting omdat Hoeve Heidestein te vervallen en dieronvriendelijk zou zijn. Toen dit nieuws naar buiten kwam, startten bezoekers een crowdfunding. Daarvan is de renovatie bekostigd, waardoor de boerderij toch open kon blijven.

Beheerders én vrijwilligers Linda en Jip hebben het project vrijwillig aangenomen. Linda vertelt: "Ik liep hierlangs en zag een briefje hangen. Toen heb ik direct Jip gebeld met de boodschap: we gaan een kinderboerderij runnen." De Renkumse wethouder Joa Maouche zei in februari dat de boerderij een belangrijke plek is, en dat het daarom fijn is dat zoveel vrijwilligers daar het belang van inzien. Toen was het nog de vraag of de gemeente akkoord zou gaan met de opgestelde plannen, maar in samenspraak heeft het project toch vorm gekregen.

Renovatie

Er zijn een heleboel dingen veranderd aan de kinderboerderij. Linda: "De hokken zijn vernieuwd en we zijn nu bezig met de renovatie van het dak. Dat gaat allemaal van donaties en giften. En onze vrijwilliger Gerard is hier de klusjesman. Samen met drie anderen heeft hij de hele renovatie op zich genomen."

Verslaggever Emma Verbree ging op bezoek bij de net heropende kinderboerderij:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.