Ankeiler: Het is weer tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. In het hele land worden mensen verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Zo ook in de gemeente Duiven.

- Het is weer tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. In het hele land worden mensen verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Zo ook in de gemeente Duiven. De prestaties van enkele inwoners van die gemeente zijn niet onopgemerkt gebleven, en daarom krijgen vijf mensen dinsdag een lintje.

De eerste die een lintje krijgt is Sylvia Verhaar. Zij heeft een lange staat van dienst, zo is ze betrokken bij het uitdelen van kerstpakketten aan de sociale minima, het uitdelen van snert voor ouderen en is is ze onderdeel van de organisatie van de ijsbaan. Ook was Verhaar betrokken bij ondernemersvereniging Lindus. Van 2004 tot aan haar pensioen in 2013 was zij van grote waarde bij de totstandkoming van deze ondernemersvereniging. Verhaar was één van de initiatiefnemers van de fusie tussen de twee grote ondernemersverenigingen in de Liemers.

Ook Jacqueline van Dijk – Peters krijgt een lintje. Zij is al sinds 1989 vrijwilliger bij SV Loo. Vanaf 2015 is zij voorzitter van de afdeling handbal. In deze functie zet zij zich in voor technisch handbalbeleid. Zij heeft diverse functies bekleed, van trainer tot coach, en van clubscheidsrechter tot ledensecretaris, wedstrijdsecretaris, kledingverzorger en cursusleider. Daarnaast was zij van 2016 tot 2020 secretaris van Vereniging Fidos Yoga

Erelid schuttersvereniging Irene

Theo Bisselink is op veel verschillende plekken actief. Zo is hij vanaf 1970 vrijwilliger bij de Groessense Vincentiusvereniging, hij begeleidt de uitvaarten. Het werk bestaat onder andere uit het maken van het graf, het laten zakken van de kist en tijdens de uitvaart verzorgt hij de collectes en deelt hij bidprentjes uit. Ook is Bisselink actief lid van schietvereniging Irene, hij ondersteunt nog wekelijks de schietavonden. Op deze avonden registreert hij de deelnemers, houdt hij de puntentelling bij, verzorgt hij de prijsuitreikingen en helpt hij bij de op- en afbouw van de schietbanen. Hij is het oudste lid van de vereniging en met zijn bijna 50-jarig lidmaatschap erelid van de vereniging

Pelotonscommandant Korps Nationale Reserve

Joop Richter is medeoprichter en secretaris van de Schietvereniging Reserve Officieren Arnhem en omgeving. Ook was Richter jarenlang vrijwillig pelotonscommandant bij het Korps Nationale Reserve Koninklijke Landmacht, vrijwilliger bij de Vereniging Dobermann Vrienden in Nederland en gaf hij EHBO-les bij het Rode Kruis. Daarnaast was Richter van 2004 tot 2021 secretaris van de Wildbeheereenheid De Liemers, daar zorgde hij onder andere voor alle vergunningen en de realisatie van alle wet- en regelgeving.

De laatste die dinsdag een lintje ontvangt is Hans Kersten. In 2008 was Kersten schutterskoning van Schutterij Onderling Genoegen, waardoor hij gelijk een bestuursrol kreeg. Daardoor raakte hij steeds meer betrokken bij de organisatie van het schuttersfeest en andere evenementen van de schutterij. Daarnaast is Kersten elk jaar van september tot januari samen met de cliënten van Zozijn wekelijks betrokken bij de op- en afbouw van Dickens in de Liemers. Hij is coördinator en eerste aanspreekpunt voor de organisatie, standhouders en alle vrijwilligers als het om de elektriciteit gaat.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.