Ankeiler: Hulpgoederen uit Renkum zijn via de Poolse plaats Dębno onderweg naar Oekraïne.

- Hulpgoederen uit Renkum zijn via de Poolse plaats Dębno onderweg naar Oekraïne. Dębno is een zusterstad van de gemeente Renkum en de brandweerkorpsen van beide gemeenten onderhouden nauwe contacten.

De Stichting Renkum-Dębno heeft bij haar Poolse contacten geïnventariseerd aan welke goederen de mensen in Oekraïne behoefte hebben. Het blijkt dan vooral te gaan om toiletartikelen, ondergoed, beddengoed, zaklampen en schoolspullen voor de kinderen.

“Wij vinden het belangrijk om onze vrienden in Dębno te ondersteunen in de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne. Op deze manier kun je zien dat de banden na al die jaren nog steeds levendig zijn en kunnen we echt iets voor onze partnerstad betekenen,” vertelt Diny Kosters-Rosbach van de stichting.

Behoefte aan verband en medicijnen

Volgens de brandweer in Dębno is er bovendien veel behoefte aan medisch materiaal, zoals verband en medicijnen. Een deel van die spullen is ter beschikking gesteld door bedrijven die zijn aangesloten bij 'De Gelderse Broederschap', een ziekenhuis en een zorginstelling.

Het eerste deel van het transport is verzorgd door de brandweer uit Renkum. De verdere verspreiding van de hulpgoederen komt voor rekening van de Poolse brandweer.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel