Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Oefening baart kunst, vertel muziekdocent Hannelore Wagemakers tegen RTV Connect. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Ankeiler: Kinderen van de Arnhemse basisschool De Laarhorst zijn teleurgesteld dat koningin Máxima niet naar ze kan komen luisteren bij de uitvoering van hun flashmob.

- Kinderen van de Arnhemse basisschool De Laarhorst zijn teleurgesteld dat koningin Máxima niet naar ze kan komen luisteren bij de uitvoering van hun flashmob. Samen met duizend andere kinderen treden ze aanstaande maandag op bij Paleis 't Loo in Apeldoorn met de zogenoemde Doe Maar Mee Band. Het cadeau voor de koningin blijkt nu alleen niet door haar bijgewoond te kunnen worden: "Heel erg jammer."

"Helaas ja, dat is wel heel jammer. De kinderen hadden zich er wel echt op verheugd. Het is nog steeds nodig om te oefenen, want het wordt nu een heel mooi video-cadeau voor de koningin. Dus ja, oefenen is nog steeds nodig", vertelt muziekdocente Hannelore Wagemakers na afloop van de laatste repetitie. De teleurstelling over het niet in levende lijve ontmoeten van de koningin is nog wel groot bij sommigen. Zo vertelt een jongen dat hij zich nog precies het moment weet te herinneren dat zijn juffrouw de klas binnenkwam om te vertellen dat de vrouw van koning Willem-Alexander er niet bij kan zijn.

Oefening baart kunst

Inmiddels is besloten het optreden te laten vastleggen door een professionele tv-crew in de aanwezigheid van de bekende presentator en kindercorrespondent Taco Rietveld. De film wordt als cadeau aan de koningin gegeven. Het optreden gaat dus gewoon door en de kinderen zijn maandag dan ook nog volop bezig met het zo goed mogelijk laten klinken van het muziekstuk. Dat samen zingen en muziek maken is 'broodnodig'. Volgens de muziekdocent baart oefening kunst en gaat het 'fantastisch' klinken, zo vertelt ze in deze reportage van streekomroep RTV Connect.

De kinderen leren volgens muziekdocente Wagemakers veel van zingen en musiceren. Het is dan ook onderdeel van het landelijke initiatief Meer Muziek In De Klas, waarvan Máxima erevoorzitter is. Het is onderdeel van Meer Muziek In De Klas. Dat initiatief beoogt om kinderen meer met muziek en zang te laten ontwikkelen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel