Ankeiler: Tijdens de doordeweekse speelronde stond woensdag voor Vitesse een van de verste uitwedstrijden op het programma.

- Tijdens de doordeweekse speelronde stond woensdag voor Vitesse een van de verste uitwedstrijden op het programma. De ploeg van Thomas Letsch mocht de reis naar Sittard maken. Na een onnodige achterstand wisten de Arnhemmers de wedstrijd om te buigen. Dit resulteerde in een vrij simpele 1-2 zege.

Met de terugkeer van Bazoer in de basis kon Vitesse wel weer beschikken over een van haar sterkhouders. Wel ontbraken er in de vorm van Wittek, Houwen en Rasmussen nog drie vaste krachten. Desondanks liet Vitesse in de eerste helft zien dat het ook zonder deze spelers gevaarlijk kan zijn.

Openda

Met name Loïs Openda bleek een gigantische plaag voor de defensie van Fortuna. Door zijn snelheid creëerde hij toch zeker drie à vier kansen voor Vitesse. Echter was de Belg slordig in de afronding. De enige uitbraak van Fortuna bracht ook voor het Arnhemse doel meteen gevaar. Gladon leek te ontglippen aan Hajek, maar de Tsjech kon nog aan de noodrem trekken. Het resultaat hiervan?

Doelpunten

Penalty Fortuna en Gladon achter de bal. De spits schoot koelbloedig binnen, 1-0. Vitesse schrok wakker en trok vanuit de aftrap ten aanval. Een dieptebal door de as, inclusief een overstapje, bleek voldoende. Million Manhoef kon door in de richting van Van Osch en scoorde, 1-1.

Voorsprong

Na rust hetzelfde liedje, Vitesse beter met de betere kansen. Fortuna onzeker, moeizaam aan de bal en verdedigend niet stabiel. Echte kansen bleven uit, totdat Dasa het na een goed uur op een lopen zette. Hij dribbelde zich knap vrij en leverde een puike voorzet af op het hoofd van Loïs Openda. Die faalde ditmaal niet en bezorgde Vitesse zo de voorsprong, 1-2.

Alarmbellen

Voor Fortuna gingen de alarmbellen inmiddels af. De tussenstanden op de andere velden betekende weinig goeds. Plek achttien was niet de dreiging voor de ploeg uit Sittard. Maar door de zeges van Sparta en RKC en door het punt van Willem ll kruipt alles weer in elkaar. Want ook Fortuna kan na de wedstrijd tegen Vitesse geen punten bijschrijven. Het bleef in Sittard 1-2.

Geduld

Vitesse leek door deze overwinning zelfs even zeker te zijn van plek zes, maar door een late gelijkmaker van FC Utrecht in het thuisduel met AZ moet de ploeg van Letsch nog iets langer wachten op uitsluitsel. De play-offs voor Europees voetbal zijn al behaald, maar alleen de volgorde is nog onzeker. Aanstaande zondag wacht het laatste duel van de reguliere competitie. Dan ontvangt Vitesse in de vorm van Ajax de landskampioen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel