Bevat Video: Video
Ankeiler: De eerste eindexamens zijn officieel begonnen. Op middelbare school GSG Guido in Arnhem neemt de spanning toe en worden de laatste boeken doorgelezen.

- De eerste eindexamens zijn officieel begonnen. Op middelbare school GSG Guido in Arnhem neemt de spanning toe en worden de laatste boeken doorgelezen. Na twee bewogen coronajaren is het voor de eindexamenleerlingen niet makkelijk om nu examen te doen.

“Het is een spannende dag,” vertelt directeur Janine van Drieënhuizen. Volgens haar zijn de leerlingen goed voorbereid. “We hebben de afgelopen periode gelukkig weer gewone lessen kunnen volgen en geven, dus we hebben er alles aan gedaan om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de examens.” Zowel de docenten als de directeur merken wel dat leerlingen veel last hebben gehad van de coronacrisis. “Sommige leerlingen vonden het lastig om zich thuis te concentreren op een digitale les. Normaal kan de docent je nog even bij de les houden, maar dat is anders als je thuis de lessen volgt."

Leerlingen voelen weinig spanning

In tegenstelling tot de directeur en docenten, voelen de leerlingen niet zoveel spanning. “Het gaat goed en het valt eigenlijk allemaal wel mee.” Veel voorbereiding is het halve werk en dat vinden de leerlingen op de school ook. “Oude examens leren en oefenen en hopen dat het goed komt.”

RTV Connect ging donderdag voorafgaand aan de eerste examens langs bij de school:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.