Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Hersenletsel is een veel groter probleem dan dat er aandacht voor is. Daar wil het Regionaal Expertisecentrum hersenletsel in Arnhem verandering in brengen.

- Hersenletsel is een veel groter probleem dan dat er aandacht voor is. Daar wil het Regionaal Expertisecentrum hersenletsel in Arnhem verandering in brengen. Aankomende zaterdag 14 mei organiseren zij een informatiebijeenkomst in het Dorp in Arnhem.

Ze willen op deze manier bekendheid creëren bij mensen met hersenletsel en mensen die hier indirect mee te maken hebben. Tijdens de informatiebijeenkomst zullen specialisten aan het woord komen, vertelt Irene Evenhuis.

"In de ochtend vertellen wij over het programma dat wij aanbieden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Maar niet alleen voor hen, ook voor mensen die dicht bij hen staan. Want hoe kan je hier het beste mee omgaan? Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is. Daarom werken wij met een interdisciplinair team. We hebben onder anderen ook ervaringsdeskundigen die vertellen over hun ervaringen."

Beluister hieronder het hele interview met Irene Evenhuis.

Na het ongeluk

Niet-aangeboren hersenletsel kan verschillen van het hebben van een kort lontje, tot snel overprikkeld raken. Maar liefst 140.000 mensen hebben hier mee te maken. "Daarom is het belangrijk om informatie te bieden over ons programma, wij kunnen mensen helpen. Bijvoorbeeld door middel van geheugenstrategieën." De informatiebijeenkomst is aankomende zaterdag en is van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Amsterdamseweg in Arnhem. Aanmelden is niet nodig.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel