Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Nieuwe parkeerplaatsen blokkeren de woningen. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Bewoners van de Nieuwe Aanleg zijn niet tevreden met de nieuwe aangelegde parkeerplaatsen in hun straat. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Ankeiler: Bewoners van de Nieuwe Aanleg in de Arnhemse wijk Geitenkamp zijn het niet eens met de wijze waarop hun straat opnieuw is aangelegd.

- Bewoners van de Nieuwe Aanleg in de Arnhemse wijk Geitenkamp zijn het niet eens met de wijze waarop hun straat opnieuw is aangelegd. Volgens de straatbewoners zijn de parkeerplaatsen niet goed aangelegd en blokkeren ze de ingang van de huizen.

Een bewoonster parkeert uit voorzorg haar scootmobiel pal voor haar huis, omdat ze haar woning helemaal niet kan bereiken als er een auto geparkeerd staat. Marco van der Weerd vertelt dat hij zijn dochter onlangs naar een ambulance in de straat moest tillen, omdat de brancard niet langs de geparkeerde auto's kon. Bewoners van de straat in het woonerf klagen bovendien dat de verkeersdrempel in de straat is weggehaald, waardoor er nu veel te hard zou worden gereden. De woningen liggen direct aan de straat.

"Dus als je de deur uitstapt sta je direct op straat. Als er zo hard wordt gereden, zijn we geneigd mensen uit hun auto te trekken", vertelt Martijn van Butselaar. De Arnhemse politiek wordt ingeschakeld. Woensdag worden handtekeningen vanuit de hele straat, die via een petitie zijn verzameld, aangeboden aan de ouderenpartij van Nico Wiggers.

Bewoners klagen dat de straat niet goed opnieuw is aangelegd, zo valt te zien in de reportage van streekomroep RTV Connect.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel