Bevat Audio: Audio
Ankeiler: De coalitiegesprekken in Renkum zijn officieel afgerond. Woensdag 18 mei werd daarom het collegeperspectief gepresenteerd op Landgoed Duno in Heveadorp.

- De coalitiegesprekken in Renkum zijn officieel afgerond. Woensdag 18 mei werd daarom het collegeperspectief gepresenteerd op Landgoed Duno in Heveadorp. In het collegeperspectief staan de plannen voor de aankomende vier jaar beschreven. Ook kwamen de drie beoogd wethouders aan het woord: Daniëlle van Bentem van GemeenteBelangen, Joa Maouche van GroenLinks en Marinka Mulder van de PvdA.

"Het zijn echt perspectieven voor de toekomst", zegt Daniëlle van Bentem. "Omdat we kampen met onder meer een klimaatcrisis en een wooncrisis, en het niet duidelijk is wat we van de overheid krijgen qua financiën, hebben we gekozen voor het opstellen van kleine stapjes." Het is dus opgesteld voor de lange termijn. Daarom willen de wethouders jaarlijks de al dan niet behaalde punten evalueren. "Het is dus meer een levendig document dan een akkoord dat vaststaat."

Aan de Nederrijn

De locatie van de presentatie van de coalitieplannen, Landgoed Duno, is niet voor niets gekozen: "Het is heel fijn om op deze plek ‘Renkum in bloei’ te presenteren. Het perspectief is ook gepresenteerd als perspectief met een vergezicht, vandaar dat we ook voor deze locatie, met het vergezicht op de Nederrijn, hebben gekozen." In deze periode wil het bestuur meer naar de dorpen toe bewegen en midden in de samenleving staan, "vandaar dat we nu ook niet in een B&W-kamer zitten in het gemeentehuis, maar hier in Heveadorp zijn."

Beluister hieronder het hele gesprek met de nieuwe wethouders:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel