Ankeiler: De gemeenteraad van Arnhem wil meer informatie over het bekrachtigen van de Wet voorkeursrecht gemeenten voordat er een besluit kan worden genomen over de buurt rondom de Schaapdrift.

- De gemeenteraad van Arnhem wil meer informatie over het bekrachtigen van de Wet voorkeursrecht gemeenten voordat er een besluit kan worden genomen over de buurt rondom de Schaapdrift. Wethouder Cathelijne Bouwkamp belooft de raad voor het weekend nog alle informatie en stukken te sturen die op tafel hebben gelegen bij het college. Daarmee hoopt de raad inzicht te krijgen in waar de keuze voor dit zware middel op is gebaseerd.

Besluit op 1 juni nodig

Volgens Bouwkamp was het voor het college geen gemakkelijk besluit om dit middel in te zetten. Haast is er volgens haar wel geboden, want het voorlopige voorkeursrecht moet worden bekrachtigd voor 8 juni. Het besluit moet daardoor op 1 juni vallen, anders vervalt het.

Volgende week wil de gemeenteraad eerst verder met het stellen van vragen aan de wethouder. Want naast de aangeleverde informatie, heerste er woensdagavond ook de nodige onvrede over haar beantwoording daarvan.

De gemeente legde de 150 huishoudens een voorlopig voorkeursrecht op. De wet maakt het huiseigenaren onmogelijk om hun huis op de vrije markt te verkopen. Bij verkoop moeten zij dan hun huis als eerste aanbieden aan de gemeente. Het stadsbestuur heeft het voorkeursrecht voor een periode van drie maanden opgelegd aan de buurt en wil dat de gemeenteraad instemt om dat voor de komende drie jaar te doen.

Zie ook:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel