Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Tuinieren onder schooltijd, de leerlingen van de Parcivalschool in Arnhem doen het.

- Tuinieren onder schooltijd, de leerlingen van de Parcivalschool in Arnhem doen het. In samenwerking met Natuurcentrum Arnhem hebben zij de mogelijkheid gekregen om bij Hoeve Klein Mariëndael te kunnen ‘moestuinieren’. Iedere dinsdagochtend komen ze langs en krijgen de kinderen les van cursusbegeleider Marieke Grijze. Omdat de basisschool zelf geen plek had voor zo’n project, is Natuurcentrum Arnhem voor hen op zoek gegaan naar een oplossing.

"De Parcivalschool wilde heel graag een plek om te kunnen moestuinieren. Toen zijn wij als Natuurcentrum Arnhem op zoek gegaan naar een geschikte plek", zegt Marieke Grijze. "We hebben contact gezocht met Hoeve Klein Mariëndael en ze hadden een prachtig stuk grond voor ons te leen." In de ochtend geeft Marieke de kinderen les in het doen groeien van groenten. "Als het tijd is om te oogsten, mogen de kinderen hun sla en wortels mee naar huis nemen. We krijgen veel trotse berichten van kinderen die sla hebben gegeten uit hun eigen moestuin."

'Even inkomen'

"In het begin waren er nog wel eens kinderen die snel iets vies vonden, of de insecten liever niet in hun buurt hadden, maar nu word ik zelfs geroepen als ze een mooie spin hebben gevonden bijvoorbeeld." Ongezond eten blijft volgens Marieke nog steeds wel verleidelijk, maar: "de stap van eten uit de tuin halen en het daarna opeten, maakt wel dat de drempel minder groot is voor kinderen om groenten te eten. Want je moet je eigen sla natuurlijk wel proeven."

En wat er dan allemaal uit zo'n moestuin komt? Bekijk het in onderstaande reportage:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel