Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Lichaam van de voortvluchtige Martijn gevonden. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Ankeiler: Het lichaam dat vrijdag werd gevonden bij de Rijkerswoerdse Plassen blijkt van de 41-jarige Martijn van de Laar die werd gezocht door de politie.

- Het lichaam dat vrijdag werd gevonden bij de Rijkerswoerdse Plassen blijkt van de 41-jarige Martijn van de Laar die werd gezocht door de politie. Hij werd in verband gebracht met de dood van de vrouw die eind mei zwaargewond werd gevonden aan de nabijgelegen Cuijkstraat.

Volgens directe buren waren Samantha en Martijn getrouwd en was er al jaren veel ruzie. Volgens de buurt was de dood van Samantha dan ook 'absoluut geen verrassing'. Omdat de man een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zou zijn geweest publiceerde de politie foto's en de identiteit van Martijn. Sinds de dood van Samantha ontbrak van Martijn ieder spoor. Vrijdagochtend werd het lichaam ontdekt door een voorbijganger. Omwonenden van de recreatieplas hadden vrijdagochtend al het vermoeden dat het zou gaan om het lichaam van de gezochte Arnhemmer, zo is te zien in de video van RTV Connect.

Dat het lichaam van de voortvluchtige Martijn inderdaad op die plek is gevonden verbaast onderbuurman Gerard Mekking niets. In gesprek met streekomroep RTV Connect vertelt Gerard dat hij Samantha en Martijn vaak langs de waterkant zag. "Ze wandelden en fietsten daar graag bij de Rijkerswoerdse Plassen." Het natuurgebied ligt op nog geen vijf minuten lopen vanaf hun huis aan de Cuijkstraat.

'Ga nog maar eens zoeken daar'

“Ik had dus al zo’n vermoeden dat Martijn daar naar toe zou gaan. Samantha en Martijn gingen er regelmatig lopen en fietsen. Ik heb dan ook de wijkagent ingelicht. De wijkagent zei dat dat goed was om te weten, aangezien de politie er al eerder had gezocht maar toen nog zonder resultaat. Ik zei: ‘jullie moeten er nog eens gaan zoeken, want ik ben ervan overtuigd dat hij daar wel is."

Samantha werd afgelopen vrijdag in besloten kring begraven op de Arnhemse begraafplaats Moskowa.

'Dan komen de tranen'

Hoewel eerder behoefte leek aan een stille tocht ter nagedachtenis aan de dode Samantha, bleek die er uiteindelijk niet te komen. Gerard vertelt dat hij daarom deze week maar zelf in stilte afscheid is gaan nemen van zijn overleden buurvrouw. "Ik heb bloemen naar het graf gebracht. Dan kom je daar aan ga je toch wel een beetje huilen. Dan komen de traantjes toch wel. Dan komen de emoties er even uit, en dan moet je echt even afscheid nemen. Ik had mijn eigen stille tocht gehouden voor haar."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel