Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Zangeres en actrice Willeke Alberti haalt samen met haar liveband en publiek voor de laatste keer herinneringen op in het Musis Stadstheater in Arnhem.

- Zangeres en actrice Willeke Alberti haalt samen met haar liveband en publiek voor de laatste keer herinneringen op in het Musis Stadstheater in Arnhem. Speciaal voor deze tournee stelt ze een uniek programma samen vol bijzondere liedjes en persoonlijke anekdotes.

De stad Arnhem heeft een bijzonder plekje in haar hart. Ze bracht haar vroege kinderjaren vaak door op de Velperweg. “Ik ben eigenlijk bijna geboren in Arnhem. Mijn ouders reisden veel en mijn vader trad vaak op in het buitenland, dus ik was heel vaak bij mijn oma, tante en oom in Arnhem. De stad is absoluut van emotionele waarde voor mij.”

'Optreden hoort bij mijn leven'

Met Mijn Dagboek, Samen Zijn, Spiegelbeeld en Telkens weer heeft Willeke vaak de Nederlandse hitlijsten gehaald in haar 65-jarige carrière. Nu gaat ze op haar laatste solotournee en treedt ze op in het Arnhemse Stadstheater. “Ik ga niet stoppen, want ik blijf heel veel optredens doen in de zorg. Ik vind het gepast om op mijn leeftijd te zijn wie ik op dit moment ben,” vertelt Alberti. “Ik weet heel goed wat ik wel en niet wil. Optreden hoort zo bij mijn leven.”

Willeke Alberti vertelt in het radioprogramma Lunchpakket meer over haar afscheidstournee:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel