Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Voor het eerst trekt er geen traditionele carnavalsoptocht door de straten van Renkum.

- Voor het eerst trekt er geen traditionele carnavalsoptocht door de straten van Renkum. Op zaterdag 25 juni organiseren carnavalsverenigingen 'de Dolle Instuivers' en 'de Cúnehearen' voor het eerst zomercarnaval.

Volgens Nico ten Broek van de Dolle Instuivers zal het zomercarnaval wel degelijk anders zijn dan het carnaval dat normaal eind februari op de planning staat. Die ging dit jaar niet door in verband met corona. "We hebben wagens die we eerder gebruikten, zoals de senaatswagen, de prinsenwagen en de wagen van de raad. Die gaan we helemaal omtoveren met slingers en andere attributen zodat die een zomerse look krijgen." Ook wordt er voor de optocht een geheel nieuwe wagen gebouwd door de vrijwilligers van zustervereniging de Cúnehearen uit Rheden.

Volgend jaar weer?

Mocht de optocht van zaterdag een succes zijn, dan ziet Ten Broek zeker een mogelijkheid om dit vaker op deze manier te organiseren. "Als deze keer een succes wordt, dan hebben we wel in ons achterhoofd om het in de komende jaren vaker zo te organiseren, en dan denken we aan een afwisseling tussen onze verenigingen in Renkum en Rheden."

Over de vrijwilligers en het publiek maakt Ten Broek zich geen zorgen. "We hebben hoge verwachtingen van het publiek. Iedereen heeft weer zin in een feestje. En we gaan er vanuit dat dat bij ons zaterdag ook het geval is."

Benieuwd naar hoe de carnavalswagens worden voorbereid op de zomer? Bekijk dan deze reportage:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel