Ankeiler: Ouderenzorgorganisatie Pleyade neemt Het Schild in Wolfheze over. Het woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden ging begin deze maand failliet.

- Ouderenzorgorganisatie Pleyade neemt Het Schild in Wolfheze over. Het woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden ging begin deze maand failliet.

Wat de overname betekent voor de cliënten en het personeel van Het Schild is nog onduidelijk. "We onderzoeken waar de mogelijkheden liggen", zegt een woordvoerder van Pleyade dinsdag. Zij denkt later deze week meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. Het personeel bestaat uit 110 man.

Gespecialiseerd woonzorgcentrum

Het Schild is een gespecialiseerd kleinschalig woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden. Er wonen ruim honderd mensen. Zeker 55 bewoners hebben continu zorg nodig. Een deel van de bewoners kan zelfstandig functioneren, in sommige gevallen met wat zorg. Anderen vinden het prettig om met andere blinden en slechtzienden samen te wonen.

Door de huurbescherming die we in Nederland kennen, mogen de bewoners bij een overname hoe dan ook in hun appartement blijven wonen. Maar de garantie op zorg is een ander verhaal. Door een hoog verzuim van zo'n 17 procent onder het personeel kan de zorg niet altijd gegarandeerd worden. Het is dus de vraag hoe Pleyade daarmee zal omgaan.

Behalve blinden en slechtzienden zijn er 31 Oekraïners in Het Schild gehuisvest. Het is ook onzeker wat er met hen gaat gebeuren.

Zie ook:

Deel dit artikel