Afdrukken
Ankeiler: Arnhem is al twee weken modestad. En dat is merkbaar. Met vele tientallen programmaonderdelen is de stad dagelijks gevuld met mode.

- Arnhem is al twee weken modestad. En dat is merkbaar. Met vele tientallen programmaonderdelen is de stad dagelijks gevuld met mode. Het thema 'duurzame mode' van de modebiënnale slaat aan bij het publiek: de workshops zijn volgens de organisatie goed gevuld. Nog drie weken duurt de modebiënnale, dus het wordt al krap om alles te gaan zien.

Het zijn niet de minste modemerken die hun ervaring delen tijdens de modebiënnale. De Argentijnse Garcia Bello geeft workshops hoe je de kleding die je niet meer gebruikt kan pimpen. Al wordt daarbij wel van deelnemers enige voorkennis verwacht en dat kan schrikken zijn. Zo moet een vrouw behoorlijk haar best doen om Garcia bij te benen "Ik ben hier met een vriendin en wij kunnen allebei redelijk naaien, maar dit is best ingewikkeld. Wij moeten van twee kledingstukken een poncho maken. Het is wel spannend, maar ook gezellig dus wij doen lekker mee.

Niet creatief wel duurzaam

Voor iedereen die niet creatief is en toch voor duurzaam wil gaan, heeft Maria Kooper een oplossing. Zij heeft De Modebibliotheek, waar iedereen kleding kan lenen en terugbrengen. Maria laat graag een voorbeeld zien: "Dit is eigenlijk een versleten vieze spijkerjas. We hebben ook een oud t-shirt gebruikt en nog een deel van een ander shirt. En zo hebben wij uit drie onderdelen een heerlijke spijkerjas gemaakt."

Ook voor kids

Kinderen duiken het Sonsbeekpark in om kruiden te plukken waarmee je - na koken en verven - je kleding van een nieuwe kleur voorziet. En ja, er zijn ook exposities zoals in de Eusebiuskerk en workshops voor pure modemensen. En zo hoopt de organisatie het grote publiek warm te krijgen voor duurzame mode

Druk programma

Arnhem bruist dus van de mode tot 3 juli. Naast de 85 verschillende progammaonderdelen kan het publiek ook genieten van kaskrakers zoals de Nacht van de Mode en de Arnhemse Stockdagen.

Meer over

Deel dit artikel