Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Openbare basisschool Het Mozaïek in Arnhem heeft voor het tiende jaar op een rij het stempel ‘excellente school’ gekregen.

- Openbare basisschool Het Mozaïek in Arnhem heeft voor het tiende jaar op een rij het stempel ‘excellente school’ gekregen. Ze mogen dit predicaat nu tot 2025 dragen. Volgens de inspectie hanteren zij namelijk een hele goede manier van onderwijzen.

"We zijn hartstikke trots. Trots op het team, op de school, op de kinderen en de ouders", vertelt directeur Carola Peters. Het Mozaïek is in 2012 voor het eerst uitgeroepen tot ‘excellente school’. Waardoor dat komt weet de directeur wel: "We hebben een hele duidelijke visie op wat onderwijs is. We hebben veel kinderen met een migratieachtergrond, daarom willen we de focus leggen op de Nederlandse taal en het leren over de wereld en de verschillende culturen."

School ontwikkelt eigen curriculum

Omdat het Mozaïek bij deze wensen geen goed passend curriculum kon vinden, heeft de school het zelf ontwikkeld. "Dat maakt onze school ook bijzonder. We hebben de mogelijkheid om goed te kijken naar wat de kinderen nodig hebben, om daar vervolgens het onderwijs op aan te passen."

Luister hier naar het gesprek met directeur Peters:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel