Ankeiler: Vitesse is verlost van de Rus Valeri Oyf. De voormalig eigenaar wilde de club verkopen, maar heeft nu al zijn aandelen overgedragen aan de Arnhemse club.

- Vitesse is verlost van de Rus Valeri Oyf. De voormalig eigenaar wilde de club verkopen, maar heeft nu al zijn aandelen overgedragen aan de Arnhemse club. Daardoor kan Vitesse nu zelf de onderhandelingen voeren rond de overname. En de club heeft nieuws: er is al een intentieovereenkomst getekend met een mogelijke overnamepartij.

Dat Oyf nu zijn aandelen overdraagt aan Vitesse is goed nieuws voor de Arnhemse club. Zo wordt namelijk een schuld van ongeveer 155 miljoen euro volledig kwijtgescholden. Daarmee neemt de Rus nu zijn verlies en dat maakt Vitesse weer aantrekkelijker voor overnamepartijen.

Beoogde overname

En die overnamepartij heeft zich al gemeld, zegt de club. "Er is een intentieovereenkomst getekend met een nog nader bekend te maken overnamepartij. Het is de bedoeling dat deze overeenkomst in de komende periode zal worden omgezet in een definitief koopcontract, zodat de beoogde overname, na goedkeuring door onder meer de licentiecommissie van de KNVB, kan worden afgerond."

Wie de club gaat kopen, is dus nog niet duidelijk. In de wandelgangen worden wel telkens de namen genoemd van de Amerikaanse broers Platek. Vitesse wil en kan daar niet verder inhoudelijk op ingaan.

Eerste training

Voor supporters is dit ook goed nieuws. Zij zullen vandaag met een wat geruster gevoel naar Papendal kunnen komen als Vitesse met de eerste training aftrapt voor het nieuwe seizoen.

Zie ook:

Deel dit artikel