Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Om aandacht te vragen voor de vele problemen waar huisartsen mee kampen, zal er aankomende vrijdag actie worden gevoerd op het Malieveld in Den Haag.

- Om aandacht te vragen voor de vele problemen waar huisartsen mee kampen, zal er aankomende vrijdag actie worden gevoerd op het Malieveld in Den Haag. Huisartsen hebben onder andere te weinig tijd om patiënten goed te kunnen helpen. De Arnhemse huisarts Jacolien Roos is vrijdag ook op het Malieveld te vinden.

"Deze zomer gaat de overheid een meerjarenplan maken voor de zorg", vertelt Roos in het radioprogramma Lunchpakket. "Hierin worden meerdere partijen betrokken en wij als huisartsen mogen ook aan tafel zitten." Het grootste probleem is de tijd die huisartsen hebben voor de consulten. "We hebben nu tien minuten, maar we willen echt naar vijftien. Verder maken we ons zorgen om de drukte op de huisartsendiensten en betaalbare huisvesting."

Beperkte beschikbaarheid op vrijdag

"We willen met ons eigen vak bezig zijn. Het proces is, zoals het nu gaat, veel te bureaucratisch. We moeten ons voor alles verantwoorden." Ook ondervinden huisartsen veel hinder van de lange wachttijden bij de GGZ: "Omdat onze patiënten daar niet terecht kunnen, komen ze telkens weer bij ons terug. Dat is begrijpelijk, maar niet wenselijk."

De huisartsen in de omgeving van Arnhem zijn vrijdag wel beschikbaar, maar op kleinere schaal. In de hele regio zullen er een paar huisartsen aan het werk zijn.

Huisarts Jacolien Roos is vrijdag bij het protest op het Malieveld. Wat ze daarvan verwacht vertelt ze in het radioprogramma Lunchpakket:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel