Bevat Audio: Audio
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Een gedeelte van de expositie van Sara van Zuijlen. Foto: Sara van Zuijlen
Ankeiler: Het school- en studiejaar loopt op zijn einde, en dat betekent dat het voor studenten van het laatste jaar tijd is om af te studeren.

- Het school- en studiejaar loopt op zijn einde, en dat betekent dat het voor studenten van het laatste jaar tijd is om af te studeren. Dat geldt ook voor de afstudeerders van de ArtEZ, hun finals zijn 29 juni van start gegaan. De afstudeerprojecten vinden bijvoorbeeld plaats aan de Korianderstraat in Arnhem, waar de expositie ‘Bellybase’ van Sara van Zuijlen te zien is.

Van Zuijlen (21) studeert voor docent kunst en vormgeving, en wil met haar expositie een duidelijke boodschap uitstralen: “Ik ben dit jaar bezig geweest met iets dat heel veel mensen haten, namelijk hun buik.” Ze vertelt dat er veel mensen zijn die een afkeer hebben van dit lichaamsonderdeel. “Ik heb geprobeerd het juist mooi te maken en de buik op een voetstuk te zetten.” Haar inspiratie haalde ze uit haar pestverleden: “Er werden vaak lelijke opmerkingen gemaakt over mijn lichaam en daar was ik klaar mee.”

Een gedeelte van de expositie van Sara van Zuijlen. - Foto: Sara van Zuijlen

Exposities zijn te bezoeken

Dit jaar zijn de exposities niet alleen in ArtEZ te bewonderen. De exposities van de opleiding docent kunst en vormgeving zijn te vinden aan de Korianderstraat. Ook in Focus Filmtheater en Oude Kraan zijn exposities te bezoeken. Dat kan nog tot 3 juli.

Meer weten over Bellybase? Beluister dan het hele interview met Sara van Zuijlen uit het radioprogramma Lunchpakket:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel