Ankeiler: Bezitters van een elektrische auto kunnen in Renkum hun voertuig nu opladen aan de lantaarnpaal.

- Bezitters van een elektrische auto kunnen in Renkum hun voertuig nu opladen aan de lantaarnpaal.

In samenwerking met netwerkbeheerder Liander werden de laadlantaarnpalen in gebruik genomen. Volgens de gemeente is het een volgende stap richting het verwezenlijken van de doelen in het Klimaatakkoord 2030. De palen besparen ruimte boven en onder de grond. De eerste laadlantaarnpalen zijn geplaatst aan de Chopinlaan in Doorwerth, bij de Cornelis Koningstraat / Weverstraat in Oosterbeek en aan de Europalaan, Ouderkerkeland en de Wilgenplas in Renkum.

'Een grote puzzel'

Wethouder Joa Maouche is enthousiast over de proef met het combineren van laden en verlichten in de nieuwe palen: “Het wordt een grote puzzel om aan de vraag naar oplaadpunten voor elektrische auto’s te voldoen. Ik vind het geweldig dat het nu mogelijk is om in de Gemeente Renkum je elektrische voertuig op te laden aan speciale laadlantaarnpalen. Een win- win, want we faciliteren duurzame mobiliteit en maken optimaal gebruik van de bestaande infrastructuur.”

Voorlopig gaat het om een proef, later wordt bekeken of er eventueel meer laadlantaarnpalen moeten komen. De gemeente verving de afgelopen tijd al 6300 lantaarnpalen door energiebesparende lantaarnpalen met Ledverlichting.

Uniek is het niet. Vorig jaar werden in Arnhem de eerste laadlantaarns in gebruik genomen. De laadlantaarns moeten komen bij alle nieuwbouwprojecten in Arnhem.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel