Bevat Video: Video
Ankeiler: Weer of geen weer, de eerste ‘Little Monsters’ stonden al sinds maandagochtend voor het Gelredome, en dat terwijl het concert van Lady Gaga vanavond pas begint.

- Weer of geen weer, de eerste ‘Little Monsters’ stonden al sinds maandagochtend voor het Gelredome, en dat terwijl het concert van Lady Gaga vanavond pas begint. De sfeer onder de fans is gemoedelijk en af en toe wordt er muziek van, hoe kan het ook anders, Lady Gaga afgespeeld.

Of deze sfeer zo goed blijft als de deuren open gaan, valt nog te betwijfelen. Om verdrukking te voorkomen laat de artiest, door middel van beveiliging, de fans zo goed mogelijk naar het podium begeleiden. Daarbij mag niet gerend worden. “Nu is het nog gezellig, maar straks wordt het echt vechten voor jezelf,” vertelt een van de fans die al meer dan 24 uur op het terrein bivakkeert.

Als het zover is sla je gewoon toe

De fans laten zich hun plek bij het podium niet zomaar afnemen. “Als de rest gaat rennen dan doe ik dat natuurlijk ook, maar ik hoop dat iedereen rustig blijft”, vertelt een jongen die achteraan de rij staat. Een van de methodes die wordt toegepast om een zo goed mogelijke plek te bemachtigen voor het concert heeft een van de fans wel uitgedokterd. “Zorg dat je goed met de mensen voor je in de rij kan omgaan, maar als het zover is sla je gewoon toe.”

Steeds vroeger

Om een goed plekje te bemachtigen moet je er dus vroeg bij zijn. Een fan vertelt dat “om 11 uur 's ochtends aankomen niet genoeg blijkt te zijn.”

De fans moeten nog even wachten want het optreden van Lady Gaga begint om 20.30 uur, maar voor de échte fans is het dat allemaal waard: “Voor Gaga doe ik alles”.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel