Ankeiler: Het was altijd nog een grote wens van de inwoners van Lathum: bankjes langs de wandelpaden in natuurgebied Koppenwaard.

- Het was altijd nog een grote wens van de inwoners van Lathum: bankjes langs de wandelpaden in natuurgebied Koppenwaard. Onlangs zijn er dankzij de inwoners van het dorp zelf twee bankjes gemaakt en geplaatst.

De Koppenwaard is een gebied van Natuurmonumenten dat ligt aan de noordkant van Lathum. Lange tijd was het uiterwaardengebied vrijwel niet toegankelijk, maar een paar jaar geleden heeft Natuurmonumenten er met inwoners samen - en dankzij subsidie - twee wandelroutes gerealiseerd. "Een korte en een lange route", vertelt voorzitter Erik Metz van de Dorpsraad. "Daarna ontstond in het dorp ook het idee om een paar bankjes langs de route te plaatsen."

Meteen van genieten

Dit initiatief kwam van de Stichting Oranje Boven en de Feestvereniging, maar ook andere ondernemers en inwoners hebben meebetaald aan het metalen frame en het houten zitgedeelte van de bankjes. In overleg met, en met toestemming van Natuurmonumenten, zijn twee plekjes gekozen langs het wandelpad in de Koppenwaard.

"Het had wat voeten in aarde, maar de bankjes zijn klaar en we hebben ze inmiddels met hulp van enkele inwoners al geplaatst langs de wandelpaden. Dan kunnen wandelaars er ook meteen van genieten deze zomer."

Naar de IJssel

Met het plaatsen van de twee bankjes is de Koppenwaard nog niet 'af', tenminste niet als het aan de inwoners van Lathum ligt: "We hopen nog een wandelpad naar de IJssel te realiseren, want die kun je nu nog helemaal niet bereiken via de Koppenwaard en het liefst willen we ook een route naar de Rhederlaag. Niet alleen inwoners van ons dorp kunnen hier dan van genieten, maar ook toeristen die hier bijvoorbeeld op de camping staan."

Deel dit artikel