Bevat Video: Video
Ankeiler: Parkietje Piety kan weer fluiten, maar daar heeft het gevederde snavelbekdiertje dan wel eerst muziek van André Hazes Jr. bij nodig.

- Parkietje Piety kan weer fluiten, maar daar heeft het gevederde snavelbekdiertje dan wel eerst muziek van André Hazes Jr. bij nodig. Het gele vogeltje vrolijkt het leven van Ria van Mierlo-Kotterman muzikaal op. Dat is te zien in de nieuwe aflevering in de serie Gewoon Op De Geitenkamp.

Ria is 75 jaar oud, maar ze geniet volop als het vogeltje blij van zich af zingt. “Hij woonde eerst bij een oude dame, maar die was ‘m zat want hij floot niet. Maar bij mij fluit hij wel, want ik zet altijd muziek aan en dan begint hij vanzelf mee te fluiten.” Als het vogeltje fluit, dan is Ria zelf ook altijd vrolijk, vertelt ze.

Ria heeft in haar leven overal wel gewoond, maar nergens was ze gelukkiger dan ‘gewoon’ op de Geitenkamp. Elf jaar geleden overleed haar man Derk. Hem mist ze nog altijd, vertelt Ria. Aan de muur hangt een van de laatste foto’s van haar complete gezin. “Toen gingen we naar de dierentuin en vijf weken later overleed hij.” Ria vermaakt zich tegenwoordig met haar scootmobiel die ze van de gemeente Arnhem kreeg.

Lady Smurfin

Sabine Baauw praat vanachter haar eigen laptop en microfoon smartlappen aan elkaar. Ze is bij haar twintig luisteraars beter bekend als presentatrice 'Lady Smurfin'. Via het internet streamt Sabine haar eigen radioprogramma op 'Very Nice Radio'. Het streamen gebeurt allemaal vanuit haar eigen woonkamer. Als ze uit het raam kijkt, kijkt Sabine uit op het gebouw van Omroep Gelderland, maar Sabine streamt liever zelf. Ze draait graag smartlappen, schlagermuziek en Hollandse hits. Zo maakt ze haar dertien tot twintig luisteraars blij, zo blijkt uit de reacties die ze krijgt via de chat.

Kijk hier naar de nieuwe aflevering in de serie 'Gewoon Op De Geitenkamp' bij streekomroep RTV Connect. In een serie portretten brengt verslaggever Arjan Hoefakker gewone en bijzondere bewoners van de Arnhemse volkswijk de Geitenkamp in beeld.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel