Bevat Video: Video
Ankeiler: De driedaagse Voetbaldagen bij sportclub Groessen zijn weer begonnen. Het is het derde jaar voor deze vereniging dat dit georganiseerd wordt.

- De driedaagse Voetbaldagen bij sportclub Groessen zijn weer begonnen. Het is het derde jaar voor deze vereniging dat dit georganiseerd wordt. Tijdens deze drie dagen staat voetballen, plezier en voor de kinderen vooral het winnen centraal.

Er is een afwisselend programma voor de kinderen tussen de 6 en 13 jaar gemaakt, waaronder een 7-kamp, voetbalbingo en een toernooi. Er worden dagelijks prijsjes uitgedeeld per team wie de bal het beste onder controle heeft. "De prijsjes vind ik toch wel het leukst van het weekend", lacht een van de kinderen.

Flyeren niet meer nodig

Sportclub Groessen had nog het idee om te gaan flyeren voor het evenement maar dat was al niet meer nodig. "Na één dag waren alle plaatsen al gevuld", vertelt een van de actieve leden. Het is een populair evenement in de regio, elk jaar doen er steeds meer kinderen mee.

"De aanmeldingen gaan ontzettend hard: het eerste jaar begonnen we met 45 kinderen", aldus trainer van de sportclub én coördinator van de Voetbaldagen Sander Meijer. Dit aantal is elk jaar nog omhoog gegaan: "Daarna werden het er 63 en nu zitten we zelfs al aan 84 deelnemers."

ik krijg nog steeds appjes van ouders met de vraag of er toch nog een plekje is

De vrijwilligers zijn erg enthousiast en willen graag nog uitbreiden. "We willen graag groeien, maar onze kantine wordt op deze manier wel te klein", vertelt Meijer. Een deel van de kinderen zit nu tijdens de lunch buiten in een tent te eten, omdat de ruimte in de kantine te klein is voor het aantal deelnemers. De locatie waar gegeten wordt maakt voor de kinderen niets uit, "Het leukste van deze dagen vindt ik dat we vandaag knakworstjes eten en morgen frikadellen", glundert deelnemer Jop.

Benieuwd naar ons item over de Voetbaldagen? Bekijk de video!

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.