Bevat Video: Video
Ankeiler: Een Hanzestad op de gevoelige plaat vastleggen, zo ziet het komende jaar voor Lindy Balduk eruit.

- Een Hanzestad op de gevoelige plaat vastleggen, zo ziet het komende jaar voor Lindy Balduk eruit. Zij wordt, vanaf september, officieel door de gemeente benoemd tot de nieuwe stadsfotograaf van Doesburg. Vanaf oktober gaat zij deze functie vervullen.

Van origine is Balduk een fotograaf die zich graag tussen de concerten bevindt: “Metal en klassiek, dat zijn de stijlen waar ik het meest kom.” Maar de Hanzestad is voor haar niet heel anders, “Ook in de stad gebeurt veel, je moet goed kijken en dan zie je vanzelf pareltjes.” Het zijn de kleine dingen die het voor haar doen. “Het kan je uit de sleur halen als je anders naar de dingen gaat kijken,” glundert Balduk, “Middeleeuwse Hanzefeesten met mobiele telefoons levert een bijzonder beeld op”.

Ik werk regelmatig met grote sterren

“Het is wel gek, ik krijg nu veel aandacht omdat ik de nieuwe stadsfotograaf word, terwijl ik regelmatig met grote sterren werk”, grapt de fotografe. Zes jaar geleden is Balduk begonnen met concertfotografie en ze maakt ook promotiefoto’s voor muzikanten. Ze heeft zich de kneepjes van het vak allemaal zelf aangeleerd: “Ik heb hier geen opleiding voor gevolgd.”

Deze functie is een initiatief van de gemeenteraad in Doesburg. “Er is ruimte gecreëerd om jaarlijks een stadsfotograaf te benoemen”, aldus de gemeente. Voor Balduk verandert er niet zoveel: “Ik loop altijd al door de stad en maak foto’s, alleen nu heeft het een titel."

Nieuwsgierig? Bekijk ons item over de nieuwe stadsfotograaf:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel