Bevat Video: Video
Ankeiler: Hondje Simon is haar misschien nog wel liever dan haar eigen kinderen.

- Hondje Simon is haar misschien nog wel liever dan haar eigen kinderen. Toos Ursinus woont al haar hele leven in de Arnhemse volkswijk Geitenkamp en is er gelukkig. Ze vertelt in de nieuwste aflevering van Gewoon Op De Geitenkamp over haar liefde voor haar trouwe viervoeter. Het diertje sleepte Toos door moeilijke tijden na het overlijden van haar man.

Toos verloor afgelopen weekend precies twee jaar geleden haar man aan kanker. Ze waren bijna vijftig jaar samen, maar konden dat jubileum niet meer samen vieren. Na zijn dood verhuisde Toos uit hun huis aan de Nieuwe Aanleg waar ze bijna al die jaren gelukkig was met haar man. Toos woont nu om de hoek en maakte daar een nieuwe start.

Hondje Simon

Misschien nog wel belangrijker dan haar kinderen is hondje Simon voor Toos, vertelt ze. Het diertje is onafscheidelijk van haar. Het beestje volgt Toos bij elke stap die ze zet. "Hij is altijd bij mij en hij is na de dood van mijn man nog meer aan mij gehecht dan ooit."

Een steenworp verderop vermaken Glenn en Theo zich in de voortuin van Theo. De heren zijn collega’s en werken bij de kringloopwinkel. Niet alleen op het werk, maar ook in hun vrije tijd zijn de twee het liefst bij elkaar: volgens hen is hun band alsof ze familie zijn. Glenn steunde Theo in moeilijke tijden. In 2016 overleed Theo's vrouw. Juist aan de steun van mensen zoals Glenn had Theo veel om het verdriet te verwerken.

'Armen worden armer'

Dat de Tweede Kamer op reces is in deze tijd waarbij de crises zich opstapelen, gaat er bij Theo moeilijk in. Op vakantie gaat hij niet, want dat kan hij zich niet veroorloven, vertelt Theo. "De armen worden armer, en de rijken worden rijker."

In de supermarkt ziet Theo de prijzen steeds verder stijgen, terwijl politiek Den Haag ondertussen op reces is 'en met de poen loopt te sjouwen', vertelt hij. Theo houdt moed. "Ik weet er alles van dat het steeds moelijker wordt, maar je probeert het hoofd boven water te houden. Je probeert je best te doen en meer kan ik niet doen."

Nieuwe liefde?

Geheimen hebben de twee dus bijna niet voor elkaar. Bijna, dan. Want als het gaat over de eventuele liefdes willen de heren, ook richting elkaar, niets zeggen. "Daar praten we niet over."

Kijk hier naar de nieuwe aflevering in de serie 'Gewoon Op De Geitenkamp' bij streekomroep RTV Connect. In deze serie portretteert verslaggever Arjan Hoefakker bijzondere bewoners van de Arnhemse volkswijk de Geitenkamp.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel