Bevat Video: Video
Ankeiler: Koffer gepakt en op naar de zon, het is zomervakantie voor de meeste mensen.

- Koffer gepakt en op naar de zon, het is zomervakantie voor de meeste mensen. Veel huisdieren mogen of kunnen niet mee met hun baasjes, en verblijven daarom zolang in een opvang of pension. Dat is te merken bij de pensions, het is druk. Onder meer in Heelsum is bijna geen plek meer bij dierenpension De Broekhorst.

De hondenplukken vliegen om de oren, honden spelen in waterbakken en katten liggen tevreden in de vensterbank. Het is een drukke bedoening bij De Broekhorst. Drie kamers zijn gevuld met katten: “Er kan echt geen kat meer bij”, vertelt Angela, bedrijfsleidster van het pension. Ook bij de honden begint het aardig vol te raken. Het wisselt elke dag hoeveel honden er zijn, maar “vandaag zijn dat er 75, waarvan er maar een aantal aan het einde van de dag weer opgehaald worden”.

De werkdag van Angela wordt gevuld met voeren, schoonmaken, uitlaten en een roulatiesysteem waarbij de honden die niet samen kunnen zijn, apart van elkaar kunnen luchten. "Het is een hele puzzel, maar erg leuk om te doen."

“Alleen nog voor de honden die een of twee dagen moeten verblijven is er nog plek”

Naast langere periodes van opvang doet het pension ook dagopvang. “Dat maakt het plannen soms wel een uitdaging,” lacht de bedrijfsleidster. Angela is een soort van matchmaker tussen de honden: “Ze hebben allemaal een verschillend karakter en dat maakt het een uitdaging welke honden we kunnen combineren.” Deze combinaties worden gemaakt zodat er twee honden in één kennel kunnen. “Als iemand voor korte termijn nog een plek zoekt voor een hond die we al goed kennen, is dit vaak geen probleem”, maar viervoeters die nog nooit in de opvang zijn geweest moeten gekoppeld worden met een andere hond, en dat kost tijd. “We moeten een goede match zien te vinden, zodat ze ‘s nachts samen kunnen slapen.”

Heimwee

Veel honden worden bij het pension achtergelaten omdat de baasjes op vakantie gaan, en niet alle honden vinden dat even leuk. “Bij sommige honden merk je dat het tijd is om weer naar huis te gaan.” Ook honden krijgen soms last van heimwee. “Als dit het geval is moeten we toch gaan bellen.” Vaak hebben de baasjes een noodnummer doorgegeven, “dan komt een kennis het beestje ophalen, zodat mensen zelf niet van vakantie hoeven terug te komen.”

Benieuwd naar hoe het er aan toe gaat bij Dierenpension De Broekhorst? Bekijk dan hieronder het item:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.