Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Drugspand wordt verzegeld door een handhaver van gemeente Arnhem. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Lead image 2:
Lead image TXT 2: GHB, cocaïne, heroïne, vals geld en een kapmes: drugspand gesloten. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Verzegeling drugspand. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Ankeiler: Na de vondst van GHB, cocaïne, heroïne, vals geld én een kapmes heeft de gemeente Arnhem een drugspand in Malburgen gesloten.

- Na de vondst van GHB, cocaïne, heroïne, vals geld én een kapmes heeft de gemeente Arnhem een drugspand in Malburgen gesloten. Het appartement in een galerijflat aan het Gelderseplein is verzegeld en blijft de komende drie maanden dicht.

De bewoner van het pand treft donderdagochtend handhavers van de gemeente Arnhem, politieagenten en mensen van woningstichting Vivare voor zijn deur. Het pand wordt direct ontruimd. De bewoner zegt inmiddels elders in de flat onderdak te hebben gevonden, maar zijn spullen moeten direct het huis uit.

Daarna wordt het pand afgesloten en verzegeld door de gemeente Arnhem. De politie onderzoekt welke rol de bewoner heeft bij het verhandelen van de drugs.

Locoburgemeester Mark Lauriks stelt dat het sluiten van het drugspand mogelijk was na klachten van omwonenden. Het appartement in Malburgen is al het zeventiende woonhuis in Arnhem dat dit jaar wordt gesloten vanwege drugshandel. Streekomroep RTV Connect was bij de sluiting van het drugspand. (Kijkt u hier naar de reportage. Tekst loopt door onder de video.)

Hard drugs

"Dit gaat om zware drugs van allerlei soorten, zoals heroïne, cocaïne, GHB en XTC. Er is sprake van drugsdeals in een woonwijk. Het zorgt ervoor dat er veel mensen in en uit lopen en soms hebben zij ook wapens bij zich en is er de kans op rip-deals", vertelt de waarnemer van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem.

Lauriks stelt dat dergelijke handel in drugs gevaarlijk is voor de buurt. "Maar ook voor de leefbaarheid in zo'n wijk is dat niet goed. Mensen voelen zich dan niet meer veilig, daarom is het ook goed dat steeds meer Arnhemmers het melden als ze hier last van hebben."

Malburgen valt onder de Arnhem-Oost aanpak. Daarbij streeft de gemeente ernaar dat kinderen opgroeien in een buurt waar zo min mogelijk criminaliteit is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel