Lead image 1:
Lead image TXT 1: Million Manhoef haalt uit voor de 1-0. Foto: Pro Shots / Paul Meima
Ankeiler: In het openingsduel tussen Vitesse en Feyenoord zijn de Arnhemmers tegen een harde nederlaag aangelopen.

- In het openingsduel tussen Vitesse en Feyenoord zijn de Arnhemmers tegen een harde nederlaag aangelopen. In een wedstrijd waarin de ploeg van Letsch redelijk begon, waren het opnieuw persoonlijke fouten die voor een lastige middag zorgden. Met name doelman Jeroen Houwen had hierin een negatieve hoofdrol.

Na een moeizame voorbereiding waren de voortekenen al niet goed voor Vitesse, maar dat de uitslag zo zou uitvallen had niemand verwacht. Feyenoord trad met een behoorlijk vernieuwd elftal aan en moest daardoor in de beginfase nog even zoeken naar elkaar. De thuisploeg profiteerde hier dankbaar van en startte beter dan de Rotterdammers.

Manhoef

In de fase waarin Feyenoord de zaken beter op orde leek te krijgen en gevaarlijk voor de goal kwam door twee keer het aluminium te raken, was het toch Vitesse dat toesloeg. Een aanval over links kwam via Frederiksen en Wittek uit bij Million Manhoef. De aanvaller kon uiteindelijk uit de draai Bijlow met een lage schuiver verrassen, 1-0.

Million Manhoef haalt uit voor de 1-0 - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Szymanski

De bezoekers bleven de ingezette lijn doortrekken en uiteindelijk ontstond er de verdiende gelijkmaker. Een pass van de Poolse huurling Szymanski bereikte Patrik Wålemark en hij rondde koelbloedig af, 1-1. Tien minuten later belandde een vrije trap van de Poolse linkspoot op het hoofd van Danilo waardoor hij zijn nieuwe ploeg op voorsprong kon koppen, 2-1.

Wederopstanding

Na rust leek Vitesse orde op zaken te willen stellen door met meer tempo Feyenoord te verschalken. Dit lukte vrij aardig en resulteerde in minuut 57 in de gelijkmaker, al moest de VAR dit eerst nog controleren. Deze keurde de goal uiteindelijk toch goed. Het geloof keerde voor even terug in GelreDome, alleen kon Vitesse dit niet omzetten in een goed vervolg.

Houwen

Met nog een half uur op de klok sloeg Feyenoord nogmaals toe, nieuwkomer Javairo Dilrosun kapte vanaf rechts naar binnen en lepelde de bal over de verbouwereerde Houwen, 2-3. Diezelfde Houwen ging enkele minuten later nogmaals in de fout. Hij treuzelde te lang met de bal aan de voet en zag dat Danilo zijn pass blokte en simpel kon scoren, 2-4. Niet veel later besliste Geertruida de wedstrijd op aangeven van Toornstra en daarmee was het verzet van Vitesse gebroken, 2-5.

Rotterdam

Een slecht begin van de competitie dus voor Thomas Letsch en de zijnen. Het was de eerste nederlaag van Vitesse tegen Feyenoord onder de Duitse trainer. Volgende week gaan de Arnhemmers naar Rotterdam toe, voor een uitwedstrijd tegen het net gepromoveerde Excelsior.