Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Arnhemmer Stevie Poppinghaus ziet zijn droom werkelijkheid worden nu hij doorbreekt bij het grote publiek.

- Arnhemmer Stevie Poppinghaus ziet zijn droom werkelijkheid worden nu hij doorbreekt bij het grote publiek. De vrolijke volkszanger is bij velen inmiddels bekend als de 'Witte Tjabo'. De zingende Arnhemmer laat van zich horen in de vijfde aflevering in de serie 'Gewoon Op De Geitenkamp.'

Verslaggever Arjan Hoefakker belt wekelijks met een draaiende camera én een actuele vraag aan bij willekeurige huizen in de Arnhemse volkswijk. Per toeval staat hij deze week op de stoep bij misschien wel de meest populaire Geitenkamper van dit moment.

Deze week was RTV Connect benieuwd in hoeverre de bewoners van de Geitenkamp zorgen hebben over het mogelijke tekort aan drinkwater vanwege de droogte. Al snel gaat het gesprek echter over de rijzende ster van Stevie Poppinghaus als volkszanger.

"Ik ben de Witte Tjabo. Ik ben overal wel bekend. Ik ben gewoon mijzelf."

Gouden Plaat

Met zijn zangkwaliteiten en een vijfde uitgebrachte single breekt Stevie Poppinghaus nu dus echt door bij het grote publiek. Hij wist zelfs al een Gouden Plaat in de wacht te slepen. De zanger heeft inmiddels duizenden volgers en fans. Via de sociale mediakanalen houdt Stevie zijn volgers continu op de hoogte van wat hem zoal bezig houdt.

Geen 'waterschaamte'

Aan water lijkt voorlopig nog even geen gebrek in de Arnhemse volkswijk 'op de bult'. Bewoners van de karakteristieke woonwijk vertellen stuk voor stuk geen last te hebben van zoiets als 'waterschaamte'. Niets in de voortuintjes doet denken aan een mogelijk drinkwatertekort als gevolg van een langere tijd van droogte in combinatie met extreme temperaturen en aanhoudende zomerhitte. De auto van de vrolijke zanger blinkt glanzend in de zon, terwijl in de voortuin het zwembadje wordt gevuld.

Geluk

Even verderop in de straat vertelt een medebewoner hoe gelukkig hij is sinds hij tien jaar geleden zijn vrouw ontmoette. De liefde voor hun twee kinderen staat met inkt getatoeëerd in zijn armen. Ook deze bewoner van de Geitenkamp heeft voorlopig aan water nog geen gebrek. "Ik heb mijn zwembad vorige week nog twee keer gevuld."

De zangkwaliteiten van de 'Witte Tjabo' ziet u in deze vijfde aflevering in de serie 'Gewoon Op De Geitenkamp' .

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel