Bevat Video: Video
Ankeiler: RTV Bakkershaag in Renkum gaat uitbreiden. Waar er nu nog twee padelbanen zijn, worden dat er zeer binnenkort vijf.

- RTV Bakkershaag in Renkum gaat uitbreiden. Waar er nu nog twee padelbanen zijn, worden dat er zeer binnenkort vijf. Het plan is om in oktober aan de slag te gaan met de verbouwing.

“We hebben nu in totaal vijf tennisbanen en twee padelbanen”, maar daar gaat verandering in komen, weet voorzitter Jacques Budding. “Tweehonderd leden spelen nu tennis en tweehonderd leden spelen padel, dus het moet beter verdeeld worden.” De club wil groeien en blijven ontwikkelen, daarom zijn er nu plannen om de schop in de baan te zetten.

Lees het artikel verder onder de video.

Tegenwoordig is het een dagtaak voor de leden om een plek te bemachtigen. “We moeten nu een wekker zetten als we een plekje willen bemachtigen op een van de twee padelbanen”, lacht padeller Ruben Bos. De sport is zo populair geworden dat de baan continu bezet is: “Voor een plekje overdag gaat het nog wel, maar ‘s avonds moet je zeven dagen van tevoren al reserveren”, lacht Bos.

Tennissers leveren baan in

De drie nieuwe padelbanen worden op de plek van een van de tennisbanen geplaatst. “De tennissers moeten iets inleveren, maar dan krijgen we meer evenwicht in de vereniging,” legt voorzitter Budding uit. “Ik snap wel dat ze dit willen doen”, vertelt de 12-jarige Jesse Jansen. “De tennisbanen staan nu vaak leeg en straks kunnen de padellers vaker aan de slag", lacht Jansen.

28 september wordt er gestemd binnen het bestuur. “Als het merendeel akkoord is met de plannen willen we in oktober van start gaan met het project”, laat Budding weten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel