Joran van der Sloot. Foto: EPA

Joran van der Sloot. Foto: EPA

JULIACA - De Arnhemmer Joran van der Sloot wordt in Peru nu ook vervolgd voor drugssmokkel. Hij zit daar al wegens moord een gevangenisstraf uit van 28 jaar. Justitie eist nu nog eens anderhalf jaar cel tegen de Nederlander omdat hij betrokken zou zijn bij het binnensmokkelen van bijna 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana in de gevangenis.

De nieuwe strafzaak vloeit voort uit een bezoek van de 23-jarige vriendin van Van der Sloot, Eva Pacohuanaco, aan de gevangenis in Juliaca, in het uiterste zuidoosten van Peru. Zij bracht in augustus de gevangene onder meer negentien rode bieten. De drugs bleken bij controle in die groenten te zitten. Pacohuanaco stelt dit niet te hebben geweten.

Aanklagers hebben tegen Peruaanse media gezegd dat de vrouw al drie keer in enkele maanden tijd een bezoek aan de 33-jarige Van der Sloot heeft gebracht. In deze drugszaak worden behalve Van der Sloot en zijn vriendin, nog vier mensen vervolgd onder wie de broer van Pacohuanaco.

Van der Sloot werd in 2010 opgepakt en in januari 2012 in Lima tot 28 jaar veroordeeld wegens de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores. Hij was al verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005.

Deel dit artikel