TERUGKIJKEN | Herdenking op Airborne-begraafplaats in Oosterbeek - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 5:
Lead image TXT 5: Foto: Omroep Gelderland
Kransen bij de herdenking Airborne-begraafplaats Foto: Omroep Gelderland

Kransen bij de herdenking Airborne-begraafplaats Foto: Omroep Gelderland

OOSTERBEEK - Op de Airborne-begraafplaats in Oosterbeek liggen meer dan 1750 geallieerde militairen begraven. Zij sneuvelden allen tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Deze zondag werd traditiegetrouw stilgestaan bij het verlies van deze militairen. Omroep Gelderland zond de herdenking live uit.

Door de geldende coronamaatregelen zag de herdenking er anders uit dan in eerdere jaren, dus met minder aanwezigen. Na afloop mocht iedereen bloemen neerleggen en herdenken.

Kijk de live-uitzending terug:

Op de besloten bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de ambassades van onder meer het Verenigd Koninkrijk, Polen, Canada en de Verenigde Staten, maar ook de burgemeesters van alle Airborne-gemeenten.

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

De strijdkrachten werden vertegenwoordigd door de commandanten van het Britse Parachute Regiment, de Poolse Airborne Brigade, de Nederlandse 11 Luchtmobiele Brigade en het Korps Commando Troepen.

Afgelopen vrijdag waren er al herdenkingen in de Eusebiuskerk en op het Airborneplein in Arnhem. En zaterdag werden de gevallenen herdacht op de Ginkelse Heide en op het Polenplein in Driel.

Zie ook:

Deel dit artikel