Gelderse attractieparken houden voorlopig vast aan tijdsloten - RTV Connect

Ondanks het loslaten van de 1,5 meter maatregel, blijft reserveren bij Burgers' Zoo verplicht. Foto: ANP

Ondanks het loslaten van de 1,5 meter maatregel, blijft reserveren bij Burgers' Zoo verplicht. Foto: ANP

ARNHEM - Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem houden voorlopig vast aan de tijdsloten zoals die verplicht waren aan te houden tijdens corona. Datzelfde geldt ook voor de Apenheul in Apeldoorn. Wie een bezoek wil brengen aan de parken, moet voorlopig dus nog steeds reserveren van tevoren.

Eerder deze week lieten attractieparken als de Efteling en Safaripark Beekse Bergen weten dat ze enkele coronamaatregelen nog niet opheffen. Dit zou prettiger werken voor het personeel en zorgen voor een betere doorstroom van bezoekers.

Beide parken zijn lid van de Club van Elf, een vereniging waar 24 grote attractieparken bij aangesloten zijn. Waaronder vier Gelderse publiekstrekkers: Burgers' Zoo, de Apenheul, het Nederlands Openluchtmuseum en Paleis Het Loo. Hoe zit het met de Gelderse parken als het om de maatregelen gaat?

Reserveren nog verplicht

Burgers' Zoo geeft aan voorlopig vast te houden aan de tijdsloten. "Vanaf 25 september hoeven we de 1,5 meter maatregel niet meer te handhaven", legt een woordvoerder van de Arnhemse dierentuin uit. Toch blijft het voor bezoekers verplicht om van tevoren te reserveren. "We moeten nog steeds het aantal bezoekers reguleren. Dus daarom blijven de tijdsloten. Dat geldt overigens niet voor abonnementhouders. Uit onze registratie blijkt dat die bezoekers zich sowieso al verspreiden over de dag en dat ze korter in het park verblijven."

Ook voor een bezoek aan de Apelheul en het Nederlands Openluchtmuseum blijft reserveren voorlopig nog nodig. "De winter is altijd een drukke periode voor ons", vertelt een woordvoerder van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. "Het reguleren van de drukte werkt het prettigst met tijdsloten en reserveringen. Tot half januari houden we dat systeem dus nog aan."

QR-code nodig?

Maar is een QR-code nodig om het park te bezoeken? "Als doorstroomlocatie hoeven we niet om een QR-code te vragen", vervolgt de woordvoerder van Burgers' Zoo. "Behalve bij onze restaurants. Als bezoekers daar gebruik van willen maken, moeten ze even een code laten zien."

"Onze bezoekers hoeven alleen een QR te laten zien als ze binnen in onze eetgelegenheden willen zitten", laat het Openluchtmuseum weten. "Het afhalen van consumpties en deze op onze terrassen nuttigen mag zonder QR-code."

Bij de Apelheul werken alle eetgelegenheden met een afhaalsysteem zonder bediening aan tafel. Als doorstroomlocatie is het vertonen van een QR-code daar momenteel dus niet verplicht.

We hopen binnenkort weer op de normale wijze open te zijn

"We zijn blij met de versoepelingen", besluit de woordvoerder van Burgers' Zoo tot slot. "We zijn als park het liefst zo gastvrij mogelijk. Hoewel we begrip hebben voor de maatregelen, hopen we binnenkort weer op de normale wijze open te zijn."

Paleis Het Loo is tot in 2022 gesloten vanwege een renovatie.

Deel dit artikel