Zorgvuldigheid gaat voor snelheid bij fusie voetbalclubs Renkum - RTV Connect

Voetbalvereniging Duno is een van vier clubs die wil fuseren Foto: RTV Arnhem

Voetbalvereniging Duno is een van vier clubs die wil fuseren Foto: RTV Arnhem

HEELSUM - Een fusie van voetbalclubs Redichem, Duno, CHRC en RVW is een stap dichterbij. De leden van alle vier de clubs hebben inmiddels ingestemd met een volgende stap in proces. Dat betekent dat nu in werkgroepen verschillende onderdelen van de fusie besproken gaan worden.

Zo moet er bijvoorbeeld gekeken worden naar heel praktische zaken als nieuwe clubkleuren, of er op zaterdag of zondag gespeeld gaat worden en wat de kantine gaat worden.

'Clubs mogen trots zijn'

Huub van Oorschot begeleidt het fusieproces namens de KNVB: “Clubs moeten vooral heel trots zijn op wat ze tot nu toe hebben bereikt. Dat de leden hebben ingestemd met de volgende stap in het fusieproces is een heel groot compliment voor de clubs. De gesprekken tot nu toe waren kritisch, maar constructief.”

De fusie is belangrijk voor het voortbestaan van de clubs. Eerder maakten de vier clubs een analyse van waar mogelijke problemen in de toekomst zouden kunnen liggen. Van Oorschot: “Een fusieclub kan een sterke rol hebben in de regio, maar staat ook sterker in gesprekken met bijvoorbeeld de gemeente.”

Zorgvuldigheid boven snelheid

Of de fusie kan worden afgerond voor de start van het seizoen 2022-2023 is nog niet duidelijk, maar dat is volgens Van Oorschot ook niet van belang: “Zorgvuldigheid is belangrijker dan snelheid. De fusie moet goed van alle kanten bekeken worden. Waar we uitkomen zien we in de loop van het proces.”

Deel dit artikel