Bekogeling van Vitesse-keeper baart KNVB zorgen: 'Totaal onacceptabel' - RTV Connect

Schubert werd bekogeld met bier woensdagavond. Foto: ANP

Schubert werd bekogeld met bier woensdagavond. Foto: ANP

GRONINGEN - Vitesse-doelman Markus Schubert werd woensdagavond door supporters van FC Groningen bekogeld met bier. De keeper raakte daardoor gewond en de wedstrijd werd stilgelegd. De KNVB en de Eredivisie zijn geschrokken van dat incident en noemt het gedrag van de fans 'volstrekt onnaceptabel'. Zij zeggen de biergooiers op te willen sporen.

Het gaat de KNVB en de Eredivisie CV niet alleen om het incident van afgelopen woensdag. "We zien de afgelopen speelrondes in toenemende mate dat er bier en voorwerpen op het veld worden gegooid en dat bezoekers het veld betreden. Dat keuren wij ten zeerste af en hiermee worden duidelijke regels overtreden. Dit soort zaken zorgt voor onveilige situaties op de tribunes en op het veld", zeggen zij in een statement.

Opsporen

In de verklaring staat verder dat het 'volstrekt onacceptabel' is dat supporters bier of voorwerpen naar spelers gooien of het veld betreden. "Zij benadelen andere supporters en alle spelers op het veld en hun club, die tuchtrechtelijk kan worden vervolgd."

De KNVB en de clubs zeggen er dan ook alles aan te doen om daders van de ongeregeldheden op te sporen. "Zij kunnen een boete en een jarenlang landelijk stadionverbod tegemoet zien."

Zie ook: Doelman Schubert bekogeld met bier: 'Ik hoop dat ze gestraft worden'

Deel dit artikel