Arnhemse scholen likken wonden na steekpartij - RTV Connect

Er waren veel hulpdiensten aanwezig. Foto: Persbureau Heitink

Er waren veel hulpdiensten aanwezig. Foto: Persbureau Heitink

ARNHEM - De ochtend na de steekpartij bij het Thomas a Kempis College in Arnhem en vmbo-school 't Venster in Arnhem is de rust weer teruggekeerd. Donderdagmiddag vielen daar drie gewonden, onder wie de vermeende dader.

Een aantal leerlingen van 't Venster weet niets van het voorval en anderen willen er liever niets over zeggen. Volgens directeur Ramona Stael van 't Venster staat helemaal niet vast dat het om leerlingen van haar school gaat.

Veilige omgeving

Zij geeft aan dat ze de leerlingen een veilige omgeving wil bieden. Op beide scholen is daarom in samenspraak met de GGD professionele hulp ingeschakeld. Daarnaast hebben leraren deze ochtend gezamenlijk overleg gehad en is het voorval besproken.

"Daar is ook besproken hoe leerlingen die het gezien hebben geholpen kunnen worden in de verwerking hiervan. Slachtofferhulp zal hierbij helpen", vertelt Stael. Op beide middelbare scholen zijn ook jongerenwerkers actief.

Later een verklaring

Stael wil op dit moment niet verder ingaan op het voorval en laat weten dat vandaag met beide scholen, politie en gemeente overleg wordt gevoerd. Daarna zal er een verklaring komen.

Politie spreekt van incident

Volgens de politiewoordvoerder wordt deze steekpartij gezien als een incident. Een conflict zou de aanleiding zijn geweest. Er raakte niemand levensbedreigend gewond, maar ziekenhuisbehandeling was wel nodig. Een 16-jarige jongen uit Arnhem is aangehouden als verdachte. Wat er precies is gebeurd wordt onderzocht. Ook de rol van andere betrokkenen wordt onderzocht.

Campagne ‘Drop je knife’

Dat er aandacht is voor jongeren met steekwapens op zak staat buiten kijf. Het is niet voor niets dat er onlangs door het ministerie een campagne is gestart onder de titel ‘Drop je knife’. De problematiek speelt nog nadrukkelijker in bijvoorbeeld de Randstad, maar is er in Oost-Nederland ook. In Arnhem is eerder daarom een wapen-inleveractie geweest.

Vorig jaar is er op landelijk niveau nog een actieplan opgesteld met tal van partners. Onderdeel hiervan is onder meer controle en voorlichting op scholen. Het heeft zeker de aandacht, ook bij de politie.

Zie ook:

Deel dit artikel