Dit weekend nog zat plek voor testafspraken in Gelderland - RTV Connect

Met ingang van dit weekend veranderen de coronaregels. Foto: ANP

Met ingang van dit weekend veranderen de coronaregels. Foto: ANP

ARNHEM - Er is dit weekend nog voldoende plek in de Gelderse teststraten om een afspraak te maken. Dat laat Testen voor Toegang aan Omroep Gelderland weten. Omdat vanaf zaterdag het coronatoegangsbewijs nodig is om horeca of om evenementen te bezoeken, wordt het testen steeds belangrijker voor mensen die niet zijn gevaccineerd.

Vrijdagochtend stond de teller in Gelderland op ruim tienduizend testafspraken voor vrijdag en zaterdag: vrijdag 4300 en zaterdag 6100 afspraken. Daarmee is vijftien procent van de testcapaciteit in onze provincie benut. Vorig weekend werden ruim vijfduizend Gelderlanders getest bij Testen voor Toegang.

Locaties

Alleen al op de twee locaties in Nijmegen zijn duizend testafspraken gemaakt voor komend weekend. Dat is het meeste van heel Gelderland.

Daarnaast zijn er teststraten in Apeldoorn, Doetinchem, Harderwijk, Zutphen, Arnhem, Barneveld, Duiven, Ede, Culemborg, Kesteren, en Tiel. Deze testen zijn gratis.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag is een coronatoegangsbewijs nodig om een restaurant of café binnen te komen of om een evenement te bezoeken. Het toegangsbewijs is een digitale of geprinte QR-code die beschikbaar is na een volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Deel dit artikel