'Er zijn beroepen die sexyer zijn', campagne op scholen om logistiek te promoten - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Nadenken over de planning op een festival. Foto: Omroep Gelderland
Leerlingen ruimen een vrachtwagen in voor een festival. Foto: Omroep Gelderland

Leerlingen ruimen een vrachtwagen in voor een festival. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - De logistieke sector heeft het behoorlijk moeilijk. Ter promotie is er nu een campagne om logistiek onder de aandacht te brengen bij scholieren.

Drie weken lang toert de Logistieke Roadshow door Gelderland. De aftrap was maandag bij NSG Groenewoud in Nijmegen.

"Het aantal kinderen wordt landelijk steeds minder, dus de vijver heeft minder vissen om uit te vissen. En de scholieren die er zijn, moeten hun beroepskeuze maken en er zijn nou eenmaal beroepen die sexyer zijn dan de bouw of logistiek. Daar moeten wij mee concurreren", zegt initiatiefnemer Ben Hendriks.

"Onbekend maakt onbemind, maar als je dicht bij de leerlingen komt, dan worden er ogen gericht op een sector die ze nog niet kenden of waar ze over twijfelden", gaat hij verder.

Kijk naar een reportage over de campagne:

Sjouwen en plannen

De leerlingen deden verschillende projecten op logistiek gebied. Zo mochten ze artiesten inplannen voor een festival. "Dat was leuk om te doen, maar lastig, want iedereen had zijn eigen idee", zegt Boris. "Mijn beeld bij logistiek was transport, veel sjouwen en plannen. Maar deze dag is wel leuk. Ik heb nog geen idee of ik iets in de logistiek wil doen. Maar zeker interessant."

Afbeelding
Nadenken over de planning op een festival. Foto: Omroep Gelderland

Suze deed ook fanatiek mee. "Maar ik ga zeker niet in de logistiek werken. Ik wil bij de politie. En niet in een logistieke functie, dat gaat hem niet worden."

Speels en leerzaam

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen verrichtte de openingshandeling. "Zonder vervoer staat alles stil, zonder logistiek gaat er helemaal niks. Er werken alleen in onze stad en regio al 25.000 mensen in deze sector. Die hebben heel veel mensen nodig, dus verstandig dat ze zich zo vroeg mogelijk presenteren. Op een leuke, speelse, maar ook leerzame manier."

Deel dit artikel