Renkumse basketbalrolstoeldames geridderd na behalen goud op Paralympische Spelen - RTV Connect

Mariska Beijer ontvangt haar lintje  Foto: RTV Arnhem

Mariska Beijer ontvangt haar lintje Foto: RTV Arnhem

RENKUM - Ze haalden met hun basketbalstoelteam een gouden plak bij de Paralympische Spelen in Tokio. En daarom verdienen de drie in Renkum woonachtige basketbalvrouwen een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Schaap ridderde Mariska Beijer, Bo Kramer en Lindsay Frelink als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mariska Beijer, Bo Kramer en Lindsay Frelink wonen alle drie in Renkum en hebben in Tokio prestaties van wereldklasse geleverd. Tijdens de Paralympische Spelen wisten de dames de 25ste gouden plak binnen te halen voor TeamNL.

In de finale was Kramer goed voor 15 punten tegen de Chinese vrouwen. Uiteindelijk versloeg het team China met 50-31.

Enorme prestaties

Met andere woorden, het vergaat de dames goed. Frelink speelde dit jaar voor het eerst mee op de Paralympische Spelen. "Ik vind het heel bijzonder dat ik dit lintje mag dragen en een titel achter mijn naam kan plakken. Dat voelt heel speciaal", vertelt Frelink stralend.

Tijdens de vorige Paralympische Spelen behaalde het vrouwenbasketbalstoelteam al twee keer brons. Daarnaast werden ze twee keer Europees kampioen en in 2018 werden ze wereldkampioen. Frelink haar droom was om mee te mogen doen met de Paralympische Spelen. En stiekem hoopte ze op zo'n gouden plak. "Dat je dan thuiskomt met een gouden medaille om je nek. Dat is gewoon onwerkelijk."

Trotse burgemeester

Burgemeester Schaap is trots op de winnaressen. "Ik ben heel trots. Wij hebben met spanning naar die wedstrijden zitten kijken. Dat snappen jullie natuurlijk wel!"

De burgemeester noemt sport en bewegen als een belangrijk speerpunt voor de gemeente Renkum. "Iedereen kan hier mee doen aan sport. Ook mensen met een rolstoel of een beperking."

Deel dit artikel