Vitesse zet 'ongemotiveerde' Oussama Tannane terug naar beloften - RTV Connect

Tannane is nu teruggezet naar de beloften van Vitesse Foto: Orange Pictures

Tannane is nu teruggezet naar de beloften van Vitesse Foto: Orange Pictures

ARNHEM - Oussama Tannane blijft voorlopig bij Vitesse. De middenvelder moet vanaf dinsdag echter meetrainen met de selectie van onder 21 jaar. Zijn contract wordt daarmee ook niet ontbonden.

Over een vroegtijdig afscheid van Tannane bij Vitesse is de afgelopen dagen wel gesproken. Beide partijen kwamen er financieel echter niet uit. De 27-jarige Marokkaan is daarom voor 'onbepaalde tijd' teruggezet naar de beloften. Hij gaat onderdeel uitmaken van de selectie van trainer Nicky Hofs.

Kritiek

De affaire Tannane speelt al sinds het begin van de voorbereiding. Na een goed vorig seizoen wilde Tannane een transfer maken, maar dat mislukte. Hij uitte in de media kritiek op trainer Thomas Letsch na de uitwedstrijd tegen Anderlecht. Vervolgens raakte hij na een goede wedstrijd tegen NS Mura zijn basisplaats kwijt bij Vitesse.

In de winterstop ontstaat waarschijnlijk een nieuwe situatie en wordt waarschijnlijk alsnog gekeken of Tannane bij Vitesse kan vertrekken. Zijn contract loopt komende zomer af. Vitesse zou dan nog iets aan hem kunnen verdienen. Beide partijen sturen in die periode aan op een oplossing van de slepende affaire bij de Arnhemse club.

Dood spoor

Dat een terugkeer naar de hoofdmacht er voorlopig niet in zit, is ook duidelijk. Tannane zit op een dood spoor bij Vitesse. Thomas Letsch heeft geen behoefte meer om nog gebruik te maken van de creatieve speler. Hij zette de voormalig speler van onder meer FC Utrecht en Saint Etienne een dag voor de wedstrijd tegen Stade Rennes uit de selectie. Ook voor het duel met Feyenoord was Tannane disciplinair geschorst. Hij trainde vanaf dat moment ook niet meer mee met het eerste.

Onbepaalde tijd

Letsch hekelt de houding van Tannane en liet weten de focus en motivatie te missen. Hij sprak daarbij uit niet het gevoel te hebben dat Tannane Vitesse op dat moment verder kon helpen. Op het eigen clubkanaal reageert nu ook technisch directeur Johannes Spors met een korte toelichting. "Oussama gaat voor onbepaalde tijd meetrainen met de selectie van Vitesse Onder 21. Dat is de uitkomst van diverse gesprekken, waarin we het uitgebreid hebben gehad over de ontwikkelingen in de afgelopen periode", aldus Spors.

Deel dit artikel