Tot 4 jaar cel voor brute ontvoering: slachtoffer mishandeld in loods - RTV Connect

Tot 4 jaar cel voor ontvoering in Arnhem. Foto: Rechtspraak.nl

Tot 4 jaar cel voor ontvoering in Arnhem. Foto: Rechtspraak.nl

ARNHEM - Een 27-jarige Zwollenaar en een 23-jarige man zonder vaste woonplaats zijn donderdag veroordeeld tot celstraffen voor een gewelddadige ontvoering in Arnhem. De 27-jarige kreeg de hoogste straf: 4 jaar cel.

De mannen trokken op 7 augustus 2020 in Arnhem een bekende met geweld uit zijn auto en duwden hem in de wagen van de Zwollenaar. Het slachtoffer werd naar een loods gereden en daar bedreigd en mishandeld. Hij werd onder meer met een mes gestoken en met een balk geslagen.

Politie luisterde af

Doordat vanwege een andere zaak de auto van de Zwollenaar werd afgeluisterd, was de politie snel ter plaatse.

De man uit Zwolle kreeg 4 jaar cel, gelijk aan de eis. De rechtbank woog daarbij mee dat hij al eerder voor dergelijke feiten is veroordeeld. Hij was in 2019 voorwaardelijk vrijgelaten. Naast zijn straf moet de man dat voorwaardelijk deel, 763 dagen, alsnog uitzitten.

Iets lagere straf

De andere man kreeg een straf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie had 30 maanden geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De straf is iets lager omdat de man is vrijgesproken van het steken met een mes.

Er is een derde verdachte in deze zaak. In verband met persoonlijke omstandigheden ging zijn zaak niet door. Deze man moet zich op een later moment alsnog voor de rechtbank verantwoorden.

Deel dit artikel