Als je in Nijmegen, Arnhem of Ede woont, kun je je fiets beter dubbel op slot zetten - RTV Connect

Landelijk gezien werden tussen januari en augustus dit jaar 44.000 fietsen gestolen. Foto: ANP

Landelijk gezien werden tussen januari en augustus dit jaar 44.000 fietsen gestolen. Foto: ANP

NIJMEGEN - Wie wel eens van zijn fiets is bestolen, weet hoe knap vervelend dat is. Aangifte doen, hopen dat-ie terugkomt en intussen gauw op zoek naar een nieuwe: het is veel mensen wel eens overkomen. Uit nieuwe politiecijfers blijkt dat in Nijmegen, Arnhem en Ede relatief gezien de meeste fietsen worden gestolen.

Uit politiecijfers in handen van LocalFocus blijkt dat in de periode van januari tot en met augustus van dit jaar landelijk gezien ruim 44.000 keer aangifte werd gedaan van fietsendiefstal. Dat aantal ligt een stuk lager dan vorig jaar in dezelfde periode.

Binnen Gelderland springt studentenstad Nijmegen erbovenuit: daar werden in de gemeten periode 1.110 fietsendiefstallen geregistreerd. Dat komt neer op iets meer dan zes fietsen per duizend inwoners. Daarna volgen Arnhem (535 diefstallen) en Ede (418).

Bekijk de kaart van LocalFocus. Beweeg de muis over een gemeente om de details te bekijken:

In Buren (2), Bronckhorst (8) en Berkelland (11) is het juist zelden tot nooit raak. Of in ieder geval wordt er geen aangifte van fietsendiefstal gedaan. In de gemeente Buren werd tussen januari en augustus volgens de officiële cijfers maar tweemaal een fiets meegepakt.

Deel dit artikel