De Graafschap vol vertrouwen richting topper tegen FC Eindhoven - RTV Connect

De Graafschap presteert prima en deelt de koppositie op dit moment. Foto: Omroep Gelderland

De Graafschap presteert prima en deelt de koppositie op dit moment. Foto: Omroep Gelderland

DOETINCHEM - Devin Haen zou vrijdag wel eens zijn eerste basisplaats kunnen krijgen bij De Graafschap. Het talent uit Zieuwent steekt in goede vorm en tankte nog eens extra vertrouwen met Oranje Onder 18.

Trainer Reinier Robbemond verklapte zoals altijd nog geen opstelling na de laatste training op donderdagochtend. Maar tussen de regels viel wel waar te nemen dat Haen steeds dichterbij een plek in het elftal komt. "Die jongen neemt natuurlijk weer een hoop energie mee van zo'n trip. Hij manifesteert zich goed. Maar ik ga het eerst de spelers zelf vertellen."

Konings hersteld

Robbemond is een trainer die spelers veel vertrouwen geeft. Dat doet hij tot nu toe ook met Joey Konings, de nummer één dit seizoen in de punt van de aanval bij De Graafschap. Konings maakte tot nu toe drie goals in tien wedstrijden. Haen heeft er als invaller ook drie inliggen. Konings viel zondag tegen Almere City FC overigens uit met een hoofdblessure. "Hij is hersteld", gaf Robbemond te kennen.

Verder heeft de trainer van De Graafschap voor de spitspositie ook nog de beschikking over aankoop Danzell Gravenberch. De 27-jarige Amsterdammer begint echter steeds op de bank, al was hij tegen Almere zondagavond belangrijk als invaller. "We praten er natuurlijk iedere dag met hem over en natuurlijk is het teleurstellend voor Danzell."

Fortes terug

De keuzes worden ook achterin weer wat ruimer bij De Graafschap dat de laatste vier wedstrijden niet verloor. Jeffrey Fortes keert terug van een interlandtrip met Kaapverdië en zal vrijwel zeker weer terugkeren in de basis. Hij zal een centrum vormen met Jasper van Heertum die na een knieblessure zondag alweer speelde en van groot belang was met een doelpunt. Ook Ted van de Pavert is op de weg terug. De aanvoerder traint weer voorzichtig mee, maar kan voorlopig nog niet actief zijn in wedstrijden.

De Graafschap staat er na de zege in Flevoland (1-2) goed voor. Excelsior is koploper, maar De Graafschap heeft evenveel punten. Het doelsaldo scheelt twee goals. FC Eindhoven doet het met slechts drie punten minder dan de Superboeren ook prima. De wedstrijd vrijdag op De Vijverberg begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Dekker, Lieftink, Schuurman; Acheffay, Haen (Konings) en Korte

Deel dit artikel