Choreograaf Ruben Chi stapt met 'Solitude' uit comfortzone - RTV Connect

Bewegingskunstenaar en choreograaf Ruben Chi Foto: RTV Arnhem

Bewegingskunstenaar en choreograaf Ruben Chi Foto: RTV Arnhem

ARNHEM - Met 'Solitude', een voorstelling over eenzaamheid en de confrontaties met jezelf, stapt choreograaf Ruben Chi uit zijn comfortzone. Het stuk is volgens hem erg persoonlijk.

Ruben Chi uit Arnhem is rond zijn 16e begonnen met dansen. Hij is geïnspireerd door zijn vrienden, die veel hiphop dansen. Zo is hij zijn vrienden na gaan doen, en heeft hij uiteindelijk de keuze gemaakt om voor zichzelf te gaan dansen.

Ruben begon als alleen hiphop danser, en is uiteindelijk doorgegroeid naar choreograaf. “Als hiphop danser ben je altijd aan het maken en ben je altijd je stem aan het zoeken binnen de dans, dus dat is ook al maken”. Op professioneel gebied is hij nu bijna 3 jaar bezig als choreograaf.

In de scene heeft Ruben al een aantal prijzen gewonnen. Onder meer battles als Summer Dance Forever en Just Debout heeft hij mogen winnen. “Ooit wil ik heel graag mijn eigen bedrijf met dansers en dan internationaal touren. Dat is mijn droom”.

"Ik heb mezelf echt ontwikkeld"

Zijn laatste werk, is het werk waar Ruben het meest trots op is. Dit is de met zijn team zelfgemaakte dans ‘Solitude’. “Naast dat het een erg dierbaar en persoonlijk stuk voor mij is, ben ik hier ook erg voor uit mijn comfortzone gegaan en heb ik mezelf echt ontwikkeld als maker”.

De show gaat over eenzaamheid en over de confrontaties en conversaties met jezelf. “Ik denk dat iedereen door een bepaalde eenzaamheid gaat in het leven. Ik denk dat daar heel veel kracht in zit”.

Deel dit artikel