Nermina Kundic. Foto: Nermina Kundic

Nermina Kundic. Foto: Nermina Kundic

ARNHEM - Nermina Kundic is de wethouderskandidaat voor D66 in Arnhem. De 45-jarige Kundic was de afgelopen periode wethouder in Soest en daarvoor in Veenendaal. Voor zij politiek actief werd, had Kundic een carrière bij de politie. Volgens fractievoorzitter Mattijs Loor past de in Bosnië en Herzegovina geboren Kundic in het groene en progressieve profiel waar de partij naar zocht.

Daarmee is Kundic de eerste nieuwe naam van de aanstaande coalitie die desgevraagd bekend wordt. D66 is nog met GroenLinks, Arnhem Centraal, PvdA, Partij voor de Dieren en Volt in onderhandeling om tot een samenwerking te komen. Zonder verder enige inhoud prijs te geven, liet formateur Paul Smeulders al enkele malen weten dat deze gesprekken goed verlopen en de presentatie van het akkoord en het nieuwe college op 1 juni wordt verwacht.

Zie ook: Advies voor linkse coalitie met zes partijen in Arnhem, geen VVD

Het is de bedoeling dat alle partijen daarin een wethouder leveren en GroenLinks als grootste twee. Naast Kundic lijken Cathelijne Bouwkamp namens GroenLinks en Bob Roelofs voor Arnhem Centraal daar ook plaats in te nemen, omdat zij hun wethouderschap graag voortzetten. Voor de overige kandidaten houden de partijen de kaarten vooralsnog tegen de borst.

Kundic komt naar Arnhem

Kundic is geen Arnhemse en woonde ook niet eerder in de Rijnstad. Volgens Loor is dat geen probleem, omdat zij heeft laten zien zich een nieuwe gemeente snel eigen te maken. Bovendien zou zij wel de bereidheid hebben naar Arnhem te verhuizen.

Kundic zelf laat weten zeer vereerd te zijn met haar voordracht. "Arnhem is natuurlijk een prachtige en ambitieuze stad en ik zal me graag volop inzetten om daar een goede bijdrage aan te leveren."

Haar echtgenoot werkt bij het Airborne Museum. Zij hebben een 18-jarige zoon die in Nijmegen studeert en een dochter van 8 jaar oud.

Deel dit artikel