De zuidtribune van Vitesse. Foto: Omroep Gelderland

De zuidtribune van Vitesse. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Alle tribunes in stadion GelreDome zijn open als Vitesse donderdagavond tegen AZ speelt in de strijd om Europees voetbal. Een brief over de tribune die stadioneigenaar Nedstede daags voor de wedstrijd naar de gemeente Arnhem stuurde, vormt geen enkele reden tot paniek. Dat stelt de Arnhemse wethouder Ronald Paping.

De gemeente laat weten dat al langer bekend is dat er op termijn onderhoud nodig is in GelreDome, maar dat van een onveilige situatie geen sprake is. Eerder bracht een controle onder meer scheurtjes in de tribune aan het licht die leidden tot een tijdelijke sluiting van een deel van de zuidtribune, met daarop de fanatiekste Vitessesupporters.

Nader onderzoek wees toen uit dat er geen direct gevaar bestaat en sindsdien zijn er volgens de wethouder geen nieuwe feiten aan het licht gekomen.

De vraag waarom eigenaar Nedstede juist nu een brief stuurt over het stadion, kan Paping niet beantwoorden. In elk geval kunnen wat hem betreft alle vakken donderdag gewoon volstromen, mits de kaarten verkocht worden natuurlijk.

Over de veiligheid in tribunes in stadions is veel te doen sinds in oktober vorig jaar in Nijmegen een deel van stadion De Goffert instortte, met daarop aanhangers van Vitesse. Er vielen wonderwel geen gewonden.

Zie ook:

Deel dit artikel