Vitesse-trainer Thomas Letsch. Foto: BSR Agency

Vitesse-trainer Thomas Letsch. Foto: BSR Agency

ALKMAAR - De toekomst van Vitesse is volkomen onduidelijk en dat knaagt aan de spelers en de trainer. Thomas Letsch weet niet waar hij aan toe is.

"Er is zoveel onduidelijk. Hoe gaat het verder, wat zal er gebeuren? Er zijn veel vraagtekens. Veel spelers gaan weg, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Eli Dasa en nog meer. De trainer gaat eerst vakantie houden. Ik moet een beetje bijkomen en goed nadenken wat er allemaal gebeurt. Dan zien we wel verder."

Ook middenvelder Patrick Vroegh heeft veel vragen. Het is bijvoorbeeld volkomen onduidelijk of Vitesse wordt verkocht. "Geen idee. Dat geldt voor iedereen. Eerst vakantie. Het was een slopend seizoen. De pijp was leeg bij ons. Nu is het balen dat we volgend jaar Europa niet ingaan. Maar er zijn geen excuses. We gingen nog met een goed gevoel hierheen, maar na drie minuten kregen we hem al tegen en toen was het al snel een verloren wedstrijd. We zijn op alle vlakken overklast."

Trainer Thomas Letsch was heel duidelijk in zijn analyse. "AZ was heel sterk en Vitesse was zwak. Als je tegen AZ overeind wil blijven, moeten wij ons allerhoogste niveau halen. AZ was op alle fronten beter en gaat verdiend Europa in. Het is echt een topteam, ze hadden niet voor niks veel meer punten dan wij. Donderdag haalden wij het vereiste niveau, maar vandaag dus niet."

Deel dit artikel